Πρόστιμο ρεκόρ ύψους €2.42 δισ. από την ΕΕ στη Google για “μαγείρεμα” αποτελεσμάτων αναζήτησης


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει βάλει στο στόχαστρο τη Google εδώ και αρκετό καιρό (από το 2010), εξετάζοντας αν ο τεχνολογικός κολοσσός “μαγειρεύει” τα αποτελέσματα αναζήτησης έτσι ώστε να προωθεί τις δικές της υπηρεσίες και το πόρισμα της οδήγησε στο μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβάλει ποτέ μέχρι σήμερα.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα πριν από λίγο:

“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβάλει πρόστιμο ύψους €2.42 δισ. στη Google για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Google εκμεταλλεύτηκε τη θέση ισχύος που της δίνει η μηχανή αναζήτησης με σκοπό να δίνει παράνομα το προβάδισμα στις δικές της υπηρεσίες, και συγκεκριμένα τη δική της υπηρεσία σύγκρισης προϊόντων”

Σημειώστε ότι η ΕΕ δίνει περιθώριο 90 ημερών στη Google για να αλλάξει την τακτική της, διαφορετικά την απειλεί με νέο πρόστιμο σε ύψος έως 5% από τον μέσο όρο του καθημερινού κύκλου εργασιών της Alphabet (μαμά εταιρεία της Google).

Εκτός από αυτό το πρόστιμο, η ΕΕ ελέγχει τη Google και για δύο ακόμη υποθέσεις, η μία αφορά τις προεγκατεστημένες εφαρμογές στο Android OS (βλ. εδώ) και η άλλη την πλατφόρμα online διαφημίσεων AdSense που δεν δέχεται διαφημίσεις ανταγωνιστικών μηχανών αναζήτησης.

 

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο επίσημο σχόλιο από τη Google.

[via]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *