Η Nokia θα πραγματοποιήσει επίδειξη τεχνολογίας μεταφοράς δεδομένων με ταχύτητα 1000 Gbps σε υπάρχον δίκτυο οπτικών ινών


fiberopticistock

Τα €15.6 δισ. που ξόδεψε πέρυσι η “μαμά” Nokia για την εξαγορά της Alcatel-Lucent φαίνεται ότι αρχίζουν να πιάνουν τόπο, καθώς η φινλανδική εταιρεία ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την πρώτη επίδειξη της δικής της τεχνολογίας μεταφοράς δεδομένων μέσω οπτικών ινών που είναι 1000 φορές ταχύτερη από το Google Fiber!

Η νέα τεχνολογία έχει αναπτυχθεί με τη συνεργασία των Nokia Bell Labs (προέκυψε από την εξαγορά της Alcatel-Lucent), Technical University of Munich και Telekom Innovation Laboratories, με τους ερευνητές να υπόσχονται ταχύτητα 1000Gbps (1Tbps) σε πραγματικό δίκτυο οπτικών ινών και όχι σε απομονωμένο περιβάλλον εργαστηρίου. Αρκετοί ίσως θα θυμάστε ένα παρόμοιο επίτευγμα των BT (British Telecom) και Alcatel-Lucent (πριν εξαγοραστεί από τη Nokia), όταν το 2014 κατάφεραν να μεταφέρουν δεδομένα μέσα από δίκτυο οπτικών ινών.

Αυτό που δεν μας λένε, όμως, είναι πότε θα δούμε μια τέτοια τεχνολογία να χρησιμοποιείται, αν όχι από απλούς χρήστες, τουλάχιστον στον επαγγελματικό κλάδο.

[via]

 

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *