Η τεχνητή νοημοσύνη της Microsoft τερματίζει το Ms. Pac-Man με το υψηλότερο δυνατό σκορ [Video]


Η ερευνητές της Microsoft αρχίζουν να κάνουν απόσβεση της επένδυσης για την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της Maluuba με έναν μάλλον παράξενο, αλλά σίγουρα εντυπωσιακό τρόπο. Αντί να δούμε κάποια “σοβαρή” εφαρμογή, οι ερευνητές αποφάσισαν να επιδείξουν τις δυνατότητες της βάζοντας την τεχνητή νοημοσύνη όχι μόνο να τερματίσει το Ms. Pac-Man, αλλά να σημειώσει και το υψηλότερο δυνατό σκορ, κάτι που ένας άνθρωπος θα χρειαζόταν cheat για να το επιτύχει.

Για να τα καταφέρει, η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft διαχώρισε το παιχνίδι σε 150 μικρότερα κομμάτια και ανέθεσε σε διαφορετικά τμήματα την εκτέλεση τους. Οι ερευνητές ακολούθησαν μια διαφορετική τεχνική εκπαίδευσης της τεχνητής νοημοσύνης, την οποία ονομάζουν Hybrid Reward Architecture. Η διαφορά έχει να κάνει με το γεγονός ότι μεγιστοποιεί το δυνατό αποτέλεσμα με συνεχόμενους ανατροφοδοτούμενους ελέγχους σωστού-λάθους, σε αντίθεση με τις περισσότερες τεχνικές που επιλέγουν τον καλύτερο δρόμο επειδή έτσι τους έδειξαν εξαρχής.

Αυτή η τεχνική έρχεται πιο κοντά στην ανθρώπινη φύση, καθώς κατά βάση μαθαίνουμε μέσα από τις δοκιμές και τα λάθη. Στόχος, άλλωστε, των ερευνητών της Microsoft είναι να εκμεταλλευτούν τα αποτελέσματα για να αναπτύξουν μια ακόμη καλύτερη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που θα προβλέπει τους οκονομικούς στόχους της εταιρείας και θα παίρνει αποφάσεις σε υψηλό επίπεδο.

[Microsoft]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *